Bostadsgaranti

Du som läser hos Norrtälje OptikCentrum är garanterad studentbostad inför terminsstart.

Du är garanterad bostad

Campus Roslagen har sedan 2004 varit vår bas för våra utbildningar. Campus Roslagen ligger i det område som tidigare var förvarsregementet Lv3. Campusområdet är 3 km² stort och mycket uppskattat för sitt läge och sin vackra natur. På området finns samlings-lokaler, motionsspår, svampskog, fotbollsplan, tennisbana och en fin badplats i sjön Lommaren. Restaurang Culinar, Café Campus och nattklubb finns på området.

Bostadsgaranti

För att kunna erbjuda långväga studerande bästa möjliga förhållanden under studietiden valde vi Norrtälje som kursort, dels för de bra kommunikationerna men framför allt för den unika bostadsgarantin.

Alla som kommer in på en utbildning på Campus Roslagen garanteras en studentlägenhet på campusområdet om man så önskar. Lägenheterna är mycket fräscha och sköts av Campus Roslagen AB.

Om studentbostäderna

Vi har totalt 360 studentbostäder på tre olika adresser här på Campus Roslagen. Det är ett grönskande område med restaurang och café belägen på promenadavstånd från bostadsområdet. Detsamma gäller gym, sporthall och utbildningslokaler. Du har nära till både Flygfältets handelsområde med serviceutbud av butiker, livsmedelsaffär, postservice samt apotek och Norrtäljeporten där olika butiker och restauranger erbjuds. Området ligger knappt 2,5 km från Norrtälje stadskärna och med ca 10 minuters promenad till bussen.  Efter att du blivit antagen behöver du registrera dig på vår bostadssida.

Hos oss hittar du ettor mellan 23 kvm och 45 kvm med kök eller pentry samt egen dusch och toalett. Som student har du 10 månaders hyra, juni och juli är hyresfria (du måste ha flyttat in senast 1 mars första året för att få hyresfritt samma år). I hyran ingår el, värme, varmvatten, i tvättstugorna är det maskiner med självdoserande tvätt- och sköljmedel. Du kan antingen välja att hyra en lägenhet som är möblerad eller omöblerad.

Norrtälje – en nära stad

Till Norrtälje centrum är det ca 10 min gångavstånd från Campus.
Till Stockholms innerstad tar det ca 45 minuter med bekväma bussar med internetuppkoppling. I högtrafik avgår bussarna var 5:e minut och var 15:e minut i lågtrafik. Till Uppsala tar det ca 1 timme med buss och Arlanda ca 50 min med bil.