Hon utmanade sig själv och fick jobbet ​

Jennifer Anthin Huckle, 46 år utmanade sig själv och har idag ett yrke hon gillar. Enligt henne själv var det en utvecklande och rolig utbildning som tog henne dit hon är idag.

Jennifer Anthin Huckle

Optikerassistent

Varför valde du att läsa Kvalificerad säljare för optikbranschen hos Norrtälje OptikCentrum?

Jag skulle flytta tillbaka till Norrtälje och var inställd på att söka jobb. Men jag fick tips om att den här utbildningen skulle starta. Jag blev intresserad och efter att ha gått på ansöknings intervjun blev jag ännu mer taggad på att börja utbildningen. 

Det som tilltalade mig var att utbildningen är nischad och att det ingår praktik. Tidigare har jag arbetat med olika serviceyrken så det är servicen jag har tyckt, och tycker är roligt. Jobbet handlar för mig om att hjälpa kunden att se bättre.

Berätta lite kort om utbildningen. Hur var studierna?

Det var roligt att vara i en grupp som man träffar varje dag. Jag har haft en sån bra klass där vi alla kom från olika ställen, var i blandade åldrar och hade olika erfarenheter. Vi hade också bra lärare och föreläsare. Det var en bra sammanhållning och Annie var väldigt mån om att alla hade det bra.

Överlag tycker jag att det var ett bra upplägg att vara både på skola och att plugga hemifrån. Jag gillade även att det var uppdelad praktik, en på våren och en på hösten. 

Utbildningen hade intressanta kurser och jag fick lära mig mycket. Det var lite svårare för mig än vad jag trodde. Till exempel kunde de som jobbat inom vården tidigare mer om anatomi men jag lärde mig jag också.

“Det är en rolig, utmanande och utvecklande utbildning.”

Vad gör du nu efter utbildningen?

Idag jobbar jag som optikerassistent på en optikerbutik i Norrtälje. Här hade jag även en av mina praktikplatser. Jag känner att praktiken har varit till stor hjälp för att få in en fot här.

En vanlig arbetsdag tar jag hand om kunderna. Både nya kunder och de som varit inne hos optikern. Jag guidar dom så att de får hjälp att hitta de rätta bågarna, informerar om olika glas och har linsträning med kunder som ska börja med linser. Utöver det så är det vanligt butiksarbete som påfyllning och beställning av varor.

Jag känner att jag har hamnat där jag ville hamna, jag har nått mitt mål. Nu ser jag fram emot att bli ännu bättre inom det jag gör och få lära mig av mina arbetskamraters erfarenheter så att jag kan använda mina kunskaper från utbildningen i en större utsträckning.

Vad skulle du ge som tips till en blivande Kvalificerad säljare för optikbranschen hos Norrtälje OptikCentrum?

Att våga söka. Det är jättesvårt att lära sig allt detta om man inte går utbildningen. Här får man lära sig allt arbetsmarknaden vill att man ska lära sig på bästa sätt. Det är nog svårt att ta reda på allt detta själv. Våga prova! Det är en rolig, utmanande och utvecklande utbildning.

Läs om andra elevers berättelser

Carolina Söder

ASSISTERANDE SKÖTERSKA, ÖGONKLINIK

Carolina Söder är undersköterskan från Småland som flyttade till Norrtälje för att satsa på karriären. Nu har hon sitt drömjobb på en ögonklinik.

Walid Tawil

BUTIKSCHEF, OPTIKBUTIK

Walid Tawil är försäljaren som älskar kundservice. Med sin nyfikenhet och ett intresse för branschen fick han möjligheten att börja jobba redan under praktiken. 

Hanna Öhrberg

KVALIFICERAD SÄLJARE, OPTIKBUTIK

Hanna Öhrberg började på utbildningen direkt efter studenten. Idag har hon en heltidsanställning hos en optikerbutik i Luleå och känner att hon har hittat helt rätt.